Blog

30 side hustles waarmee je vandaag kunt beginnen

Als je meer geld wilt overhouden, kun je aan 2 knoppen draaien. Je gaat besparen op je uitgaven óf je gaat meer verdienen. Bij voorkeur draai je aan beide knoppen tegelijk! Laten we eens kijken we naar 30 veelvoorkomende side hustles die jij vandaag nog op kunt pakken om je inkomen te vergroten.

Wat is een side hustle?

Het begrip ‘side hustle’ is natuurlijk komen overvliegen uit Amerika. Het betekent een activiteit naast je dagelijkse werk of studie, waarmee je ook een inkomen vergaart. ‘Hosselen’ noemen we het ook wel. Extra geld verdienen naast je baan met een bijbaantje, klusjes of een handeltje.

Een hobby als fotograferen zonder dat die geld oplevert is geen side hustle. Maar als je met jouw hobby – bijvoorbeeld door het verkopen van die foto’s via stockfotowebsites – geld verdient, dan spreken we wél van een side hustle.

De zogenoemde hustle economy is booming! Logisch, we zijn met z’n allen op zoek naar een extra bron van inkomsten omdat het leven zo duur is geworden. Een andere reden om een side hustle te beginnen is dat lang niet iedereen al z’n vaardigheden of belangstelling in de ‘hoofdbaan’ kwijt kan. Iets voor jezelf runnen is vaak gewoon erg leuk en geeft voldoening.

Veel side hustles beginnen als een hobbyprojectje. Later blijkt dan dat er prima geld mee te verdienen is. Zo ben ik zelf ooit begonnen met bloggen over Italië (eerst naast mijn werk in loondienst, daarna naast mijn werk als freelance copywriter). Naarmate de site groeide, ontdekte ik dat hier ook een prima boterham mee te verdienen is, als je het wat commerciëler aanpakt.

Nu ben je zelf misschien ook op zoek naar een extra bron van inkomsten, maar twijfel je nog over welke side hustle je zou moeten kiezen. Ik help je graag op weg met een 30-tal ideeën waarmee je vandaag nog zou kunnen beginnen.

1. Schrijven als side hustle

We beginnen met wat ik zelf graag doe in de vorm van allerlei verschillende projecten: schrijven.

Eerder heb ik op dit blog al eens een lijst gegeven van schrijfbijbaantjes waarmee je vrij gemakkelijk geld kunt verdienen. Van teksten schrijven in opdracht tot bloggen en van een boek schrijven tot recensies schrijven in ruil voor geld.

Met de opkomst van AI zijn deze schrijfbijbaantjes ook nog eens een stuk makkelijker geworden, zodat iedereen nu in kan stappen.

Table of Contents